Delnice športne prireditve v Bruhanji vasi pa še kar rastejo...

In res, če bi borzne lovke segle tudi na rekreativni center Gmajna v Bruhanji vasi, bi lahko v kakem časopisu prebrali tak naslov. Letos je bila prireditev Športni dan v Bruhanji vasi (29. 6.) na sporedu enajsto leto zapored. Ob lanskem jubileju se nismo ustavili – nasprotno – letos smo postavili nove rekorde, nove mejnike za naslednja leta.
Prireditev je skozi leta dobila utečen repertoar: osrednji dogodek je nogometni turnir, eden redkih rekreativnih turnirjev na travi. Kar 11 ekip se je potilo od desete ure naprej, skupaj je bilo odigranih 13 zanimivih in napetih tekem. Med zadnjimi tekmami je bilo še posebej zanimivo, nekako smo začutili brazilsko vzdušje. Mladi fantje iz Bruhaje vasi so pripravili veliko presenečenje, saj so v polfinalu po streljanju 9-metrovk premagali absolutne vladarje zadnjih let – ekipo Šmarje Sap. V finalu se je scenarij ponovil, saj po rednem delu ni bilo odločitve. Ponovno streli z bele točke, loterija, preizkus karakterja in trdnosti živcev. Na eni strani neizkušeni domači fantje, na drugi izkušena ekipa Outsider. Po pet strelov na vsaki strani. A odločitve še kar ni bilo. En strel v vratnico pa je le prinesel veselje domači ekipi, za katero je bil to prvi osvojeni turnir. Sledilo je veliko veselje, otroci pa so se morali umakniti iz bazenčka, saj je vanj po tradiciji poletela cela zmagovalna ekipa in še nekaj »srečnežev«, ki so se znašli v bližini. Priznanje za najboljšega strelca turnirja je dobil mladi, nadarjeni Primož Potočar, za najboljšega vratarja pa je bil zasluženo imenovan njegov starejši brat Jure. Za najbolj fair play ekipo smo izbrali ekipo Šmarje Sap, omeniti pa velja še sodnika, Gašperja Lužnika, ki mu niti počasni posnetki ne bi mogli do živega.
Pred izločilnimi boji so se na prijateljski tekmi pomerili veterani iz Dobrepolja, Račne in Velikih Lašč. Dokazali so, da se nogomet lahko igra tudi takrat, ko telo ni več v vrhunski kondiciji.
Po dvanajsti uri se je začel tudi turnir v odbojki na mivki. Prijavilo se je kar 12 trojk, kar se doslej še ni zgodilo. 12 odigranih tekem po skupinah je izločilo štiri najboljše ekipe, ki so se nato pomerile v polfinalnih bojih. V napetem finalu je ekipa Trio adijo premagala grosupeljsko ekipo ŽŽ, v tekmi za tretje mesto pa je ekipa Legende premagala družinsko navezo z imenom ŠD Turjak. Kot vsako leto smo izbrali tudi mistra in miss mivke. Letošnja izbranca sta bila Zlatan Delić in Manca Milavec.
Najmlajša panoga na športnem dnevu je ekipni štafetni duatlon. Letos se je prijavilo sedem moško-ženskih parov. Eden v paru je dvakrat tekel, drugi pa dvakrat kolesaril. Izmenično, seveda. Malo po peti uri so se na 1,5 km dolgo progo podali tekači. Po nekaj minutah so poslali na progo partnerje kolesarje, ki so se zapodili po prašni cesti. Ko se je nato oboje še enkrat ponovilo, smo kot prvo v cilj z aplavzom  pospremili dvojico Petra Grandovec – Jože Šuštar. Lepo je bilo videti, da sta se na drugo in tretje mesto uvrstili družinski ekipi (Ajda in Borut Križan, Alenka in Gorazd Milavec). To je najlepša spodbuda, da se naslednje leto prijavi še več družinskih parov.
Ljubitelji nordijske hoje so se že v jutranjih urah podali na daljši izlet. Letos se je pod vodstvom Stanke Kuplenk zbralo 12 ljubiteljev te priljubljene oblike rekreacije.
Športne dogodke je skozi cel dan lepo dopolnjeval spremljevalni program. Fantje iz Bruhanje vasi so poskrbeli, da nihče ni bil ne lačen ne žejen. Otroci so uživali na skakalnem gradu in velikem trampolinu, tisti najbolj poletno razpoloženi pa so čofotali v bazenu. Seveda pa ni šlo tudi brez sladoleda in žive glasbe. Ob koncu podelitev nam je zaigral unikatni Koča band, pogovori pa so se zavlekli pozno v nedeljski večer.
Ob koncu se Bruhanjci in ŠD Dobrepolje zahvaljujemo vsem, ki ste na prireditev prišli bodisi kot aktivni športniki bodisi kot gledalci. Obljubljamo, da vas povabimo tudi naslednje leto, vi pa do takrat povabite tudi svoje prijatelje in znance.

 

Bojan Novak

  • img_2995

Dogodki

Ni dogodkov

ŠD Dobrepolje Dobrepolje Šport