ŠK GROŠ odprl študentsko info točko

V petek, 18. aprila je Študentski klub GROŠ ponovno odprl svoje prostore. Ob tej priložnosti smo pripravili slovesnost, na katero smo povabili partnerje ki so sodelovali pri prenovi oz. so jo spremljali in podpirali, ter vse, ki so pomembno vplivali na razvoj kluba. V prijetnem vzdušju in številni udeležbi tako povabljenih, kot novinarjev, smo prerezali trak in vstopili v popolnoma prenovljene prostore. Po ogledu prostora, sta nas nagovorila Uroš Vodopivec, ki je bil vodja investicije in bivši predsednik društva, ter Jaka Bassanese, predsednik zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS). Župan Občine Grosuplje Peter Verlič ja poudaril pomen kluba za kraj. Sledila je pogostitev, kjer smo ob dobri hrani in pijači pokramljali in izmenjali občutke glede prostora. Sledila sta še nagovor Jožeta Širclja, soustanovitelja ŠK GROŠ in besede vodje nakupa in prve ureditve prostorov kluba na trenutni lokaciji, Grega Steklačiča. Gašper Kus, sedanji predsednik društva nam je predstavil vizijo prostora in se skupaj z upravnim odborom zahvalil Urošu Vodopivcu za uspešno delo. Po uradnem delu je večerno dogajanje prevzel Pero Lovšin s svojo skupino in nas zabaval dolgo v noč.

V soboto, 19. aprila, se je v GROŠu odvila otvoritvena žurka, na kateri je za vzdušje skrbel Dee Jay D3CO. Z dogodkom se je otvoril tudi dnevni bar Hotspot caffe & club, kjer se bo še veliko dogajalo.

Cilj prenove naših prostorov je, da postanejo stičišče domače mladine, da lahko mladim omogočimo svoj študentski kotiček bližje doma. Obnovljeni prostori bodo namreč poleg novega in bolj modernega videza ponudili tudi vsebinsko prenovitev in obogatitev. Spodnji prostor je z odprtjem dnevnega bara Hotspot caffe & club, postal prostor za druženje, zabavo in pogovore študentov, mladih in vseh ostalih, ki si želijo nekaj novega, zanimivega in drugačnega.

V zgornjih prostorih odpiramo prvo študentsko info točko, kjer bodo člani deležni mnogih ugodnosti, kot so poceni kopiranje, brezplačni internet, predavanja in več. Odpiralni čas je vsak dan razen v nedeljo in med prazniki. V ponedeljek, sredo, petek in soboto od 17 h do 20 h ter v torek in četrtek od 9 h do 12 h bo na info točki vedno prisoten nekdo od nas, ki vam bo predstavil nove projekte, podal informacije, med tem časom pa se boste lahko prijavili tudi na različne dogodke. Pa vendar, tudi če nimate nobenega od naštetih opravkov, vseeno lepo vabljeni v naše prostore, kjer se lahko družimo ter zabavamo ob družabnih aktivnostih (ročni nogomet, tarok, druženje ob filmu, ipd.).

Mladim bomo ponudili prostor, ki ga v Grosuplju še ni, saj bo namenjen za aktivno preživljanje prostega časa in bo omogočal počitek, sprostitev ali skupinski študij in bo mladim, ki so aktivni na različnih področjih, vendar za uresničevanje svojih idej nimajo primernega prostora, omogočil, da si rezervirajo sejno sobo ter tako izrazijo svojo kreativnost.

Z novimi prostori, pa je prišla tudi nova delovna moč. Tako smo GROŠevci v sredo, 9. aprila, izvedli izredne volitve, kjer je bil izvoljen nov predsednik in nova dva člana upravnega odbora. Z novimi umi, bomo tako imeli še več idej, za še več zanimivih in raznovrstnih dogodkov.

V Študentskem klub smo aktivni tudi na projektih izven prenovljenih prostorov in smo že tradicionalno tudi letos mlade mamice in očke, ki so se že odpravili po poti starševstva, obenem pa še študirajo, razveselili z denarno pomoč, saj smo prijavljenim podelili bon otroške trgovine v vrednosti 100 €. Upamo, da smo jim s tem v teh težkih časi vsaj malo priskočili na pomoč, da bodo svojim najmlajšim lahko ponudili nekaj več. Prvič pa smo člani Študentskega kluba GROŠ v mesecu marcu obiskali rojstno hišo Josipa Broza Tita in prečudovit dvorec Trakoščan ter zagrebški živalski vrt. Živalski vrt je bil ustanovljen leta 1928 in je najstarejši na področju nekdanje skupne države. Na dan odprtja so si obiskovalci lahko ogledali le dve lisici in tri sove, dandanes pa je postal velika atrakcija hrvaške prestolnice, saj ima kar 275 različnih vrst živali. Študentje so z nami preživeli aktiven dan po ugodni ceni.

V prihajajočih mesecih za vas pripravljamo še veliko projektov. Glavni namen naših pomladnih projektov je omogočiti cenovno ugodne dogodke ter izlete po Sloveniji in okolici. V začetku maja se bomo zabavali v Kanegri, kjer bomo tudi letos obiskali »spring break«.  Pridružite se nam na enodnevnem izletu v Nemčij ter na izletu v Palmanovo v času razprodaj. Organizirali bomo tudi paintball, turnirje v novih prostorih (ročni nogomet, tarok, filmski večer, ipd.), izpit za traktor in se pridružili kolesarskemu maratonu. Na našo 15. obletnico pa vas 9. maja vabimo na after Kanegra party v prenovljenega GROŠa.

Da ne boste zamudili naših norih, poučnih in cenovno ugodnih projektov, nas redno spremljajte na naši Facebook strani in na naši spletni strani www.klub-gros.com.

Z nami ni nikoli dolgčas!

  • 1797431_661227837246011_58711782667...

  • 10270389_661232143912247_3792762177...

  • 1549261_661227937246001_32554192408...

  • photo_2_(2)

  • photo_1_(2)