Kako izboljšati motivacijo za zdravljenje odvisnosti od alkohola

Nevarno uživanje alkoholnih pijač ter odvisnost od alkohola lahko resno okvarita zdravje in prizadeneta vsa področja njegovega udejstvovanja. Posebej so izpostavljeni družinski in zakonski odnosi. Navkljub številnim problemom in stiskam, ki jih prinaša alkoholizem, odvisni ne prepoznavajo težav, pomanjšujejo njihovo težo ali pa jih na različne načine opravičujejo. Kako pomagati ljudem, ki so v stiski zaradi posledic odvisnosti od alkohola? Že delen uvid v posledice je lahko žarek upanja v reševanju odvisniškega vedenja. Porok za dobro motivacijo za zdravljenje pa sloni na dobrem prepoznavanju problemov, ki so nastali zaradi zlorabe alkohola.

Župnijska Karitas Dobrepolje vabi na izobraževalni večer, ki ga organizira Škofijska karitas Ljubljana na temo: Kako izboljšati motivacijo za zdravljenje odvisnosti od alkohola.

Predavanjke bo v prostorih Salezijanskega mladinskega centra v Cerknici, Tabor 29, v četrtek, 20. februarja 2014, s pričetkom ob 19. uri. Gost večera bo dr. Marko Pišljar, strokovni direktor psihiatrične bolnice Idrija.

Na predavanje smo vabljeni vsi sodelavci Župnijske Karitas z željo, da povabimo še druge v župniji, občini, ki bi jih ta tema zanimala. Lansko leto se nas je nekaj udeležilo izobraževalnega večera na temo depresija, ki ga je vodil isti predavatelj in je bilo res zelo z-zanimivo, poučno, razumljivo in koristno za vsakogar. Zato vas res vabim, da bi se predavanja udeležili in povabili še koga (moža, soseda, prijatelje, znance. 

Lahko greste s svojim prevozom. Če pa želite, da prevoz organiziram, se mi prosim javite najpozneje do srede, 19. februarja 2014, do 22. ure in sporočite število. Če nas bo več, gremo lahko tudi s kombijem, samo sporočite mi pravočasno na tel. 01 7807 437 ali mobi 041 393 893 ali seveda po e- pošti.

Upam, da se boste vabilu odzvali. Škoda bi bilo, da bi zamudili takega strokovnjaka in temo, ki je res aktualna.

Vse dobro in lep pozdrav,

Marta Šuštar

  • kralj_kozarec_na_kozarec