Poglej drugače - Luč miru iz Betlehema

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki jo je začela avstrijska televizijska hiša ORF, sedaj pa je razširjena že po vsej Evropi. Letos je Luč miru iz Betlehema med nas prišla že triindvajseto leto zapored.

Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov - slovenska skavtska organizacija, sodelujejo pa še Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Luč miru vsako leto v Betlehemu v votlini Jezusovega rojstva prižge otrok, ki se je v tistem letu še posebej izkazal. Slovenci jo skupaj z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami sprejmemo na Dunaju, sledijo regijski sprejemi, nato pa plamen ponesemo po vsej Sloveniji.

Plamen vedno delimo prav do božiča v upanju, da bo na tak način prišel v čim več slovenskih domov. Namen letošnje poslanice in akcije je spodbuditi medsebojno sprejemanje in zmanjševanje negativnih predsodkov in delitev. Geslo Poglej drugače izraža odločitev, da o ljudeh in dogodkih razmislimo in nanje pogledamo drugače, ne pa da slepo sledimo drugim. Vsak posameznik naj bi drugega spoštoval, ne glede na to, kako izgleda, kaj misli ali v kaj veruje, saj je tako kot mi tudi on samo človek.

Vsako leto izkupiček akcije namenimo otrokom oziroma organizacijam, ki pomagajo otrokom v takšnih in drugačnih stiskah. Letos bo zbran denar namenjen Ustanovi za pomoč otroku z rakom in krvnimi boleznimi (Vir: http://lmb.skavt.net).

Dobrepoljski skavti vsako leto prinesemo Luč miru iz Betlehema tudi v naše kraje. Sprejem Luči miru iz Betlehema bo v soboto, 21.12. 2013 ob 18.00 v cerkvi na Vidmu, v nedeljo 22.12. 2013 ob 9.00 v cerkvi v Strugah, ob 10.00 pa v cerkvi v Hinjah.

  • LMB_2013_PLAKAT-page-001_1