Tudi brez izobrazbe nisi brez možnosti

Številnim mladim, ki so sodelovali v projektu “Naša Evropa, moja priložnost”, smo pomagali pri zapisu njihovega znanja, ki so ga pridobili izven šole. Projekt je financiran s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Mlade osvešča o pravicah EU državljanov, še posebno o tistih,  ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanje zaposlitve.

Mladim pomagamo tako, da skupaj z njimi pregledamo, česa so se pri različnih aktivnostih zunaj šole naučili, to pa potem skupaj z njimi zabeležimo v Nefiks.

Nefiks je vodilen sistem za beleženje neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, ki mladim omogoča, da na enem mestu sistematično zberejo vse neformalno pridobljene in s strani organizacij potrjene kompetence.

Postopek beleženja je preprost: mlada oseba in svetovalec skupaj odpreta e-Nefiks, nato pa vpišeta pridobljeno znanje v določeno kategorijo. To potem pošljeta v potrditev delodajalcu, vodji organizacije ali odgovorni osebi, ta pa vpis elektronsko potrdi. Tako potrjeno znanje je potem možno predstaviti drugim delodajalcem in s tem zvišati možnost za zaposlitev.

Erik, 22, prejemnik srebrnega Nefiks priznanja, ki smo ga v okviru projekta podeljevali mladim,  je povedal: “Najprej mi je bilo nerodno, saj nisem dokončal srednje šole. Ko pa sem dobil vpise potrjene, šef kjer sem delal pa je zraven napisal še, da sem zares prizadeven in zanesljiv, sem spoznal, da je tudi moje znanje pomemembno in da imam zaradi njega možnost, da dobim zaposlitev”.

Mladim z nedokončano srednjo šolo bomo znanje še naprej pomagali beležiti, vsi zainteresirani pa ste vabljeni, da se prijavite s spletnim obrazcem:

Vašo prijavo bomo sprejeli, nato pa vas obvestili kdaj in kje bodo vam najbližje organizirane brezplačne delavnice vpisovanja v e-Nefiks.

Z Nefiksom tvoje znanje šteje več!

  • DSC_3037

  • nefiks_pingvin_copy

Dogodki

Ni dogodkov

NEFIKS Mladina