Ostale novice iz DGŠŠ

V nedeljo, 29. 9. 2013, smo gobarji DG Štorovke iz Hočevja, pripravili srečanje pri gobarskem domu na Šentrumarju za vse, ki so pomagali pri delu na razstavi. Predvideno je bilo, da poleg piknika pri gobarski koči organiziramo skupno nabiranje gob z determinacijo, vendar nam vreme tega ni dopuščalo, saj je ves dan lilo kot iz škafa, zato pa smo se prav prijetno zabavali ob igranju skupine »Hrepenenje« in ubranem petju članic in članov DGŠŠ. Ker nabiranje v naravi ni bilo mogoče, nam je Bojan Jereb, prinesel svežo lesno gobo, za katero smo s skupnimi močmi ugotovili, da je to medvedov bradatovec, pa znamo zopet nekaj novega.

Zadnji vikend v septembru smo se udeležili tudi razstave gob v Gorjah, kjer je največja razstava gob v Sloveniji, saj s svojimi 600 primerki na razstavi, člani Gobarskega društva Gorje prekašajo vse ostale razstave po Sloveniji.
Moramo pa tudi pripomniti, da je na tej razstavi sodelovalo tudi naše DGŠŠ iz Hočevja z prispevkom nabranih primerkov gob iz našega okoliša. Pri postavitvi vse Slovenske razstave gob v Gorjah pa sta sodelovala tudi predsednik DGŠŠ g. Gregorka Pavle in determinator g. Tratnik Bogdan. Tako so gostitelji našemu društvu za sodelovanje na  vseslovenski razstavi gob v Gorjah, podelili posebno pisno priznanje.
Tudi tu vreme ni bilo najbolj naklonjeno obisku gozda, vendar nas je pot vseeno zanesla tudi na Pokljuko, kjer so gozdna tla posuta z ogrominim številom gob in gobic.

Gobarsko društvo Novo mesto, pa vsako leto pripravi razstavo gob v starem mestnem jedru. Tudi te razstave smo se udeležili in si ogledali okrog 230 primerkov gob nabranih predvsem v okolici Novega mesta, saj je slogan njihove razstave »gobe naših krajev«.

Tako je minil mesec september in zelo aktivno delo  naših članic in članov, za kar se jim zahvaljujemo.

 

Hočevje, september 2013

Tekst: ga. Majda Grm

Fotografije: ga. Gerta Gregorka

  • P9260540.JPG

  • PA050609.JPG

  • PA050599.JPG

  • P9260534.JPG

  • PA050602.JPG

  • P9260531.JPG

Dogodki

Ni dogodkov

Dobrepolje DG Štorovke Razstava gob