Kamp družbenih inovacij 2013

Kamp družbenih inovacij je mladinska pobuda in poteka po principu mladi za mlade.  Mladi sestavijo ekipo, ki nato skozi nekaj tedenski proces, ki se zaključi s kampom, intenzivno dela na razvoju lastnega družbeno inovacijskega prototipa.  Skozi neobičajen, ustvarjalen proces pomagamo ekipam sestavljenim iz dizajnerjev, programerjev in družbenih inovatorjev, da razvijejo učinkovite (spletne) prototipe, ki rešujejo realne družbene probleme.

Osnovna ideja kampa družbenih inovacij je tehnologija, ki bo v službi ljudi.  Zato pa mora biti zgrajena na razumevanju ljudi in mora biti odgovor na njihove potrebe. Na letošnjem kampu družbenih inovacij bomo izdelovali spletne prototipe na temo zmanjšanja brezposelnosti in razvoja podjetništva med mladimi.

PRIJAVA INOVACIJE

 Imaš idejo za spletno rešitev (platformo, aplikacijo, stran …), ki bi mladim omogočila hitrejšo pot do zaposlitve ali olajšala ustanovitev lastne organizacije? Izpolni prijavni obrazec (http://www.mladinski-ceh.si/kamp2013/prijavnica) in sodeluj na natečaju. Prijave inovacij potekajo do torka 24. septembra. Izbrane ideje pa bodo znane do torka  1. oktobra 2013.

PRIPRAVA NA KAMP DRUŽBENIH INOVACIJ

 V 48 urah se lahko naredi ogromno. Lahko pa tudi nič. Še posebej na področju razvoja spletnih tehnologij. Ker želimo kar maksimalno izkoristiti ta čas bomo že pred samim kampom pripravili niz srečanj s pomočjo katerih bomo v »nulo« izpilili prijavljene ideje, natančno določili vloge v projektni skupini in naredili načrt dela na vikendu.

KAMP DRUŽBENIH INOVACIJ

Bo potekal v četrtek in petek 17. in 18. oktobra. Na kamp družbenih inovacij se bodo uvrstile najboljše tri družbene inovacije. Vsaka ekipa bo imela na razpolago svoj delovni prostor, računalnike in vso potrebno infrastrukturo za razvoj prototipa. Tekom kampa bodo ekipe obiskali strokovnjaki z različnimi domenskimi znanji.

Izdelane prototipe inovacij bomo nato predstavili na pitcih pred investitorji na Dnevih socialne ekonimije. 

Več informacij na: http://www.mladinski-ceh.si/kamp2013 in franci(at)mladinski-ceh.si

  • 1266604_225963354225512_627678511_o

Dogodki

Ni dogodkov

Mladina starup podjetništvo