16. tek štirih srčnih mož okoli Bohinjskega jezera in tretje mesto Jožeta Šuštarja

V mesecu avgustu smo se štirje tekači Športnega društva Dobrepolje udeležili 16. teka okoli Bohinjskega jezera. Petra Grandovec, Jože Šuštar, Peter Žnidaršič in Gorazd Milavec smo bili že dobre pol ure pred štartom na svojih mestih. Udeležba okoli 450 tekačev je zadoščala za tekmovalni izziv in po drugi strani tudi za končno lepo mesto.  V rahlo oblačnem vremenu – kar je za nas tekače skoraj odlično vreme – smo se zapodili s štartnega mesta, čez most in v obratni smeri urinega kazalca okoli Bohinjskega jezera.

Najhitrejši, vključno z našim Jožetom, so hitro povedli in na začetku ostalim dali vedeti, kdo bo danes zasedel najboljša mesta. Pot je po začetnih dveh kilometrih teka po makadamu zavila v gozd, kjer smo tekli prav do izliva reke v jezero, kjer smo se nato po cesti vrnili na štart. Proga je bila razgibana, večinoma senčna in z nekaj klanci. Obiskovalcev ob poti kar precej, med njimi pa se je našel tudi naš knjižničar Matej Kalan, ki nas je lovil v svoj objektiv in glasno spodbujal.

Ob prihodu v cilj smo bili vsi štirje tekači zelo zadovoljni, še posebej se je izkazal Jože, ki je v svoji kategoriji zasedel odlično tretje mesto, zakorakal na stopničke in prejel lep pokal.

Tek okoli Bohinjskega jezera je primeren za vsakogar in nadvse primerna destinacija tudi za obisk.  Čudovit dan smo zaključili z zdravico Jožetovemu tretjemu mestu in s kopanjem v primerno ohlajenem jezeru.

Gorazd Milavec, Mali Ločnik

  • 2012-08-09_08.25.40

  • 2012-08-09_13.05.24