Mi gremo pa na morje!

Od 22. do 31. 7. so se tudi letos otroci iz občin Dobrepolje, Ivančna Gorica in Grosuplje, že 17. zapored, pod okriljem Območnega združenja Rdečega Križa (OZRK) Grosuplje, odpravili na zdravstveno letovanje v Mladinsko zdravilišče Rdečega Križa Slovenija na Debelem rtiču. Letos se jih je na letovanje prijavilo 254, letovalo pa jih je 192, kar je 12 otrok več kot lansko leto.

Vročino so, tako otroci, kot tudi 16 njihovih vzgojiteljev, preganjali z ohlajanjem v bazenu in skoki v morje. Po kosilu, v času najhujše vročine, smo imeli počitek in za tem delavnice, različnih tematik. Na prostem smo se v senci borovcev igrali igre z vodnimi balončki, risali s kredami, se igrali ristanc, na ustvarjalnih delavnicah pa izdelali akvarij z ribicami, oblikovali slike z različnimi semeni, izdelali kolaže z morskimi motivi in unikatne razglednice, ki smo jih nato pošiljali staršem in prijateljem. Občasno smo dopoldne ali zvečer igrali odbojko in nogomet, kar je otrokom odvzelo nekaj energije, da so zvečer lažje zaspali. Ob 8. uri zvečer pa smo se vsi zbrali v t. i. »amfiteatru« ob obali, kjer smo prvi večer gledali risanko, v četrtek nas je obiskal Ribič Pepe, ob drugih večerih pa smo se zabavali s plesom, poslušanjem glasbe, sladoledom in posedanjem na klopcah ob obali.

Otrokom in njihovem vzgojiteljem je letovanje ostalo v nepozabnem spominu, z novimi prijateljstvi in neprecenljivimi izkušnjami.

Vsi skupaj že komaj čakamo naslednje leto, da zopet »odrinemo« na morje.

 

Vodji letovanja

Jana Habjanič in Nina Bevc

  • DSCN6249