Glas iz srca Slovenije do občine Dobrepolje

Zadnjo julijsko soboto je v dobrepoljsko dolino prikolesaril slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij. Njegov kolesarski podvig je bil s prav posebnim namenom, saj se je odločil prekolesariti vseh 211 slovenskih občin v katere je dostavil zeleno sporočilo, s katerim opozarja na pomen povezovanja in varovanja okolja. 
 
V Dobrepolje je Hilarij prispel 5. dan kolesarjenja po sto in več kilometrov dnevno. Dan je začel v Loškem Potoku nato se je ustavil še v Osilnici, Kostelu, Kočevju, Ribnici, Velikih Laščah in preko Dobrepolja odšel naprej čez Ig, Škofljico, Grosuplje, Ivančno Gorico proti Žužemberku.
 
Pred turistično informacijskim centrom na trgu Vidma je bil deležen lepega sprejema nekaj občanov in župana Janeza Pavlina. Kljub natrpanemu urniku se je za nekaj časa ustavil in poklepetal z gostitelji. Župan je na skupen zemljevid Slovenije simbolno pritrdil lipov list.
 
Zeleni ambasador je 3. 8. 2013 uspešno sklenil svoj projekt IZ SRCA SLOVENIJE V VSE SLOVENSKE OBČINE in na zemljevid Slovenije ob pomoči županov in predstavnikov slovenskih občin simbolično prilepil 211 lipovih listov za zeleno Slovenijo. 

Hilarij je zaradi padca projekt prekinil septembra 2012 in ga spet nadaljeval 23. julija 2013. Po prihodu na cilj je povedal, da so ga kljub vročini in naporom najbolj razveselili in motivirali izredno prijazni sprejemi v slovenskih občinah. Iskreno upa, da bo ta prijaznost in solidarnost tista, ki bo v prihodnje gonilo Slovencev pri ustvarjanju boljše prihodnosti in seveda še bolj zelene Slovenije. 
 
Več o projektu smo že pisali v prispevku: Ultramaratonec Hilarij tudi čez naše konce

Uradna spletna stran projekta: hilarij.si
  • hilarij_22

  • 6.JPG

  • hilarij_11