Nedeljski večer z DGŠŠ Hočevje in harmonikarji

V nedeljo, 11. 8. 2013, smo bili organizatorji Poletnega večera Društvo gobarjev Štorovke - Šentrumar Hočevje in harmonikarji dobrepoljske doline. Pri organizaciji nastopa harmonikarjev je vse potrebne dogovore opravil naš sovaščan, Jani Žnidaršič.

Nastopilo je sedem harmonikarjev in sicer Matic Šuštar iz Zagorice, Martin Jamnik iz Male Ilove Gore, Andraž Janežič iz Vidma, Jani Žnidaršič iz Hočevja, Žiga Kastelic iz Zagorice in Miha Kadunc iz Zdenske vasi, ki poleg harmonike igra še na številne druge inštrumente in je poskrbel za spremljavo ostalih nastopajočih. Nastopil je tudi dobrepoljski kaplan in struški župnik, gospod Marinko, ki je svoj nastop popestril tudi s petjem. Iz Velikega Mlačevega je prišel David Kastelec, ki poleg odličnega igranja harmonike zelo dobro obvlada tudi petje. Najmlajša nastopajoča sta bila Andraž Janežič in Žiga Kastelic, ki ne štejeta niti 10 let, vendar sta pogumno stopila pred mikrofone in z velikim veseljem  potegnila svoj meh, za kar jima čestitamo.

Glas harmonike je utihnil okrog 22. ure. Po  mnenju številnih obiskovalcev smo pripravili res lep in nepozaben večer.  Veselimo se že prihodnjih takšnih srečanj.

Za DGŠŠ Hočevje

Majda Grm

  • P8110017.JPG

  • P8110004.JPG