Regijsko preverjanje ekip prve pomoči v Grosupljem

V soboto, 15. junija 2013 je v organizaciji Izpostave URSZR Ljubljana, Občine Grosuplje in Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje potekalo XVIII regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Sodelovalo je 17 ekip prve pomoči iz občin ljubljanske regije, ena je zaradi bolezni med samim tekmovanjem odstopila. Poleg 120 članov ekip je na tekmovanju sodelovalo 23 ocenjevalcev ter okrog 80 imitatorjev poškodovancev in  ostalih prostovoljcev. 

Tekmovanje se je začelo ob 8.00 na igrišču pri OŠ Louisa Adamiča na Tovarniški cesti, potem pa so se ekipe razporedile na 17 prizorišč na območju mesta Grosuplje. Ekipe prve pomoči so svoje znanje pokazale pri reševanju in oskrbi realistično prikazanih poškodb ponesrečencev v različnih situacijah na petih delovnih točkah, poleg tega so imeli tudi dve zabavni točki in predstavitev naravnih in kulturnih znamenitosti naše Občine.

Najboljši rezultat je s 4200 točkami dosegla ekipa Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana 1. Vse pa nas je prijetno presenetila uvrstitev ekipe Območnega združenja RK Grosuplje, ki se je preverjanja udeležila prvič in z zaostankom 180 točk dosegla odlično 2. mesto. Velika zagnanost in mnogi treningi mlade ekipe, ki je začela z usposabljanjem šele novembra 2012 so bili nagrajeni.

Zahvaljujemo se vsem, ki so na mnoge načine pomagali izpeljati ta veliki projekt; Občini Grosuplje, ki je z majicami obdarila vse tekmovalce in prostovoljce, vsem, ki so dovolili uporabo svojih nadstreškov in dvorišč, mnogim sponzorjem, Gasilski zvezi Grosuplje in številnim prostovoljcem.

  • regijsko preverjane RK 120

  • regijsko preverjane RK 034

  • regijsko preverjane RK 093