Do Dolenjskih Toplic so Dobrepoljci kar tekli

V okviru Športnega društva Dobrepolje že nekaj let deluje tudi tekaška sekcija in 9. junija smo organizirali drugi maraton od Bruhanje vasi do Dolenjskih Toplic ter skupaj premagali 42 kilometrov. Ideja se je rodila lani, letos smo jo še nekoliko izpilili.

Na vročo nedeljo se je teka in kolesarjenja udeležilo 15 tekačev oziroma kolesarjev. Začelo se je ob sedmi uri zjutraj v rekreacijskem centru Gmajna, streljaj iz Bruhanje vasi. Zagnanost na obrazu je dala slutiti, da nam bo uspelo preteči priljubljeno maratonsko razdaljo. Veseli smo bili tudi nekaj novih obrazov, ki so popestrili dogajanje na progi. Smelo smo pretekli dobrepoljsko dolino in se povzpeli na Plano ter do Hočevja. Spust do Krke je kar utrudil noge, tako da smo po dolini Krke že počasi zaznavali utrujenost. Ta je najbolj prišla do izraza v zadnjih kilometrih, saj je dopoldansko sonce že precej pridobilo na moči.

Skozi celoten tek smo imeli podporo spremljevalnih vozil, ki so se ustavljala na določenih postajališčih in skrbela za napitke ter okrepčila. Brez spremljevalne ekipe bi bil tek verjetno neznosen, saj smo tekli v toplem sončnem vremenu, zato se jim za njihovo pomoč in podporo v imenu vseh tekačev najlepše zahvaljujem.

Drugi dobrepoljski tek do Dolenjskih Toplic je torej za nami. Maratonsko preizkušnjo smo pretekli Jože Šuštar, Petra Grandovec, Gorazd Milavec in Peter Žnidaršič. Sledila je sprostilna kopel v bazenih in zaslužen obrok.

Veseli smo, da se v Dobrepolju vsako leto vse več mladih in tudi starejših rekreativno ukvarja s športom. Vse, ki vas zanima skupinska rekreacija, vabim, da se nam vsako sredo ob 19. uri pridružite pri koči v Bruhanji vasi na vodenih tekaških treningih, da tako skupaj naredimo nekaj dobrega za naše telo.

 

Peter Žnidaršič

  • DolenjskeToplice2013_1

  • DolenjskeToplice2013_2

  • DolenjskeToplice2013_3