Druga letošnja tržnica uspela

Tudi v mesecu aprilu so bili domačini Dobrepolja aktivni s ponudbo svojih izdelkov in pridelkov na tržnici. Tako so se, sicer v nekoliko manjšem številu, zopet zbrali  20. aprila 2013 na trgu pred občinsko stavbo na Vidmu. Vreme se je nekoliko kisalo, a se je na srečo obrnilo in namesto dežnih kapelj, smo pričakali tudi nekaj sonca.

Na tržnici se je tudi tokrat predstavila Teodora Hekič, s ponudbo svojega unikatno izdelanega nakita. Ponudbo je še dodatno obogatila z novimi prstančki, zapestnicami in slikami. Že drugič se nam je pridružil tudi Brane Blatnik s svojo domačo lekarno, kjer se je s svojimi zelišči, napitki ter drugimi zdravilnimi pripravki zopet predstavil občanom in obiskovalcem tržnice. Družbo na tretji stojnici  jima je delala Marija Žnidaršič, katera je s ponudbo slastnih dobrot, marsikomu pocedila sline. Namreč, otroci iz vrtca Ringaraja (skupina Ježki 5-6 let), so skupaj s svojimi babicami, ga. Nado Lunder in članicami DPŽ Dobrepolje – Struge pripravili različne sladke in slane dobrote ter tako poskrbeli za še tako lačne želodčke. Kdor pa je želel razveseliti najbližje s kakšnim spominčkom na Dobrepoljsko dolino,  je lahko kupil domače zobotrebce.

V okviru projekta Dobrepoljsko vandranje, podprtega z Leader sredstvi, je Občina Dobrepolje v sodelovanju s partnerji (TD Dobrepolje, Planinsko društvo Dobrepolje, DPŽ Dobrepolje - Struge, Društvo gobarjev Štorovke, ŠD Dobrepolje, Društvo upokojencev Dobrepolje, Dramska skupina Scena) doslej izvedla 3 tržne dni lani in dve letos. V načrtu imajo izvesti še 2 taki tržnici, kjer lahko zainteresirani ekopridelovalci in ostali ponudijo in prodajajo svoje pridelke ter izdelke.

Foto: Luka Škof

  • 921671_614932415200915_1469759970_o