Pohod po Ribniški planinski poti in čistilna akcija

Planinsko društvo Ribnica vabi na pohod po naši lepi
Ribniški planinski poti – od Črnega vrha do Sten Sv. Ane, prek Sv. Ane in v Ribnico.

Odhod v soboto, 27. aprila 2013, ob 8h
z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici

Ob tem bomo ob dnevu Zemlje (ki ga praznujemo 22. 4.) imeli tudi čistilno akcijo na sami poti.

 

Odhod: v soboto, 27. aprila, ob 8. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
Prevoz: lastni.
Zahtevnost poti: lahka pot.
Načrt pohoda: Makoše (480 m) – Črni vrh (961 m) – Stene Sv. Ane (964 m) – Planinska koča pri Sv. Ani na Mali gori (910 m) – Sv. Ana (920 m) – mimo Francetove jame – Ribnica (489 m).
Trajanje (okvirno): 7-8 ur.
Prijave: niso potrebne.
Potrebna oprema: Vremenu in razmeram primerna planinska oprema, pohodne palice, plačana planinska članarina, dobrodošle bodo tudi gumijaste rokavice in vrečka za smeti (potrudili se bomo prinesti jih tudi nekaj skupnih, večjih) in varen korak.
Vodja pohoda: Marjana Rozman (informacije: 041 847 365).

Opis:
Po RIBNIŠKI PLANINSKI POTI, del od Makoš prek Črnega vrha, Sten Sv. Ane in Sv. Ane v Ribnico.
Ribniška planinska pot (RPP) »Po poteh štirih brigad« ima 17 točk po Ribniški dolini in okolici – po Mali in Veliki gori, najvišji vrh RPP je Turn (1254 m) v Veliki gori. PD Ribnica je o tej RPP izdalo malo kontrolno knjižico (trenutno v prenovi), v katero si žigosate žige te poti. Na koncu vam za prehojeno in opravljeno RPP PD Ribnica izreka tudi priznanje in podeli lepo spominsko značko. Tokrat bomo prehodili pot od vasi Makoše (480 m), se povzpeli po malo strmejšem delu na Črni vrh (961 m). S Črnega vrha pa nas bo pot vodila večinoma po gozdni poti oz. makadam cesti še preko Debelega vrha (876 m), Špičastega vrha (893 m) in preko Martinovega vrha (830 m) ter mimo križišča za v Struško dolino na Stene Sv. Ane (964 m), s katerih se lepo odpre pogled tudi na Kamniško Savinjske Alpe, Menino, pa na Trdinov vrh in seveda na Struško dolino. Od tam bomo nadaljevali k Planinski koči pri Sv. Ani na Mali gori (910 m), ki je v lasti in oskrbi PD Ribnica, in k Sv. Ani, najbolj markantno točko naše poti in točke nad Ribniško dolino. Po želji si bomo lahko še ogledali cerkev sv. Ane, ki jo urbar omenja že v letu 1576 kot ribniško podružnico. O njej pa piše tudi V. Valvazor. Sestop bo potekal s Sv. Ane mimo kmetije Seljan, Francetove jame v Ribnico (489 m). Tokrat bomo skupaj dobili 4 žige Ribniške planinske poti: Makoše, Črni vrh, Sv. Ana, Stene Sv. Ane. Pot s Sten Sv. Ane v Ribnico pa sovpada tudi z Ribniško naravoslovno potjo, ki jo krasijo nove, lepe obvestilne in poučne table.


(Vir: Šilcportal)

  • sveta_ana_na_mali_gori-300x225

Dogodki

Ni dogodkov

pohodništvo Šport