Delodajalci, pozor! Evropska sredstva za kadrovske štipendije

RRA LUR je objavila Javni poziv delodajalcem za vključitev v regijsko štipendijsko shemo Ljubljanske urbane regije 2013/2014. Štipendije se tako podeljujejo za konkretna delovna mesta – in sicer prioritetno za razvojne potrebe in perspektivne poklice v regiji.

Rok: 28. 6. 2013

Štipendija iz regijske štipendijske sheme je sestavljena iz: 

  • dela, ki ga iz Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije zagotavlja štipenditor (RRA LUR) v višini 50% dodeljene kadrovske štipendije, vendar največ v višini 30% minimalne plače skladno s 37. členom Zakona o štipendiranju, 
  • preostalo polovico pa zagotavljajo delodajalci, pri katerih se bodo štipendisti zaposlili za čas trajanja izobraževalnega programa oz. za čas sklenitve pogodbe o štipendiranju.
  • štipenditor lahko zagotovi sofinanciranje obveznosti delodajalca v višini do 40% višine štipendije tudi s strani občin. 

Osnovna višina štipendije znaša 15% minimalne plače za dijake ter 28% minimalne plače za študente. Štipendisti so upravičeni do dodatkov za šolski uspeh ter kritje stroškov prevoza oziroma bivanja izven kraja prebivališča. 

Projekt Regijske štipendijske sheme Ljubljanske urbane regije je sofinanciran iz sredstev Evropske unije.

 Podrobnosti razpisa in dokumentacija za prijavo je dostopna na www.rralur.si.

  • Logotip_RRA-LUR_nov.gif

  • noname

Dogodki

Ni dogodkov

Razno Novice