ŠD Dobrepolje še naprej aktivno

8. marca 2013 je potekal redni letni občni zbor ŠD Dobrepolje. Najprej je predsednik društva, Alojz Kuplenk, pozdravil vse prisotne, še posebno pa vse ženske, ki so na ta dan praznovale svoj praznik. V ta namen sta jim moška predstavnika društva podelila cvetje.

Predsednik je predlagal še organe občnega zbora in seja se je lahko pričela.

Predsedujoči Bojan Novak je po poročilu verifikacijske komisije ugotovil, da je kljub lepemu številu članov (37) , vseh prisotnih manj od polovice. Zato je predlagal, da se seja nadaljuje s poročili in razpravami, nato pa se preide k glasovanju. Pripomb ni bilo.

V nadaljevanju je podal poročilo za leto 2012 predsednik društva. Poudaril je, da se je društvo zapisalo množični rekreaciji in zdravemu načinu vadbe. V ta namen je delovalo 12 vadbenih skupin, v katerih je bilo vključenih 275 članov in so opravili preko 500 ur vadbe. Te številke vključujejo samo vadbo, ki je bila opravljena v 6-tih oz. 7-mih mesecih v pokritih površinah. Skupaj z vadbo preko poletja pa je bilo teh ur bistveno več. Za izvedbo programa je bilo porabljenih 9.193,29 eurov, za celotno delovanje društva pa 13.489,86 eurov.

K poročilu se je vključil tudi predsednik nadzornega odbora Roman Zabukovec, ki povedal, da je nadzorni odbor pregledal poslovanje društva in nanj nima pripomb.

Občni zbor se je nadaljeval z programom za leto 2013. Predsednik društva je izpostavil koncept dela, ki se ne bo bistveno razlikoval od prejšnjega leta. Člani se bodo lahko vključili v različne vadbene skupine, ki bodo delovale preko leta. Na voljo jim bodo vaditelji, ki bodo svetovali, kam se lahko – glede na želje in sposobnosti - vključijo, da bodo optimalno zadovoljili svoje potrebe po rekreaciji.

V  letu 2013 bo društvo organiziralo več množičnih rekreativnih prireditev: april - turnir v odbojki, junij - veter v laseh (športna prireditev za osnovnošolce), tek od Bruhanje vasi do Dolenjskih Toplic (društven tek), konec junija - 10. športni dan v Bruhanji vasi, julij - turnir trojk v Podpeči, oktober - 3. dobrepoljski tek.

V nadaljevanju se je v razpravo vključil tudi povabljeni predsednik ZŠO Dobrepolje, Marjan Prijatelj. Najprej je pohvalil delo ŠD Dobrepolje in mu zaželel tudi v bodoče dobro delovanje.

Spregovoril je tudi o financiranju društev v letu 2013, ki bo nekaj manjše, vendar ne bi smelo bistveno vplivati na kvaliteto dela v društvih.

Seja se je končala z manjšo pogostitvijo in prijetno debato.



(Vir: ŠD Dobrepolje)

  • sd-logo