Oratorij na Vidmu - Dotik nebes

V tednu od 21. do 27. avgusta je na Vidmu pri župnišču potekal oratorij. Letos se ga je udeležilo nekaj več kot 120 otrok, pripravljalo pa ga je okoli 35 animatorjev. Vsak dan smo začeli ob 9. uri z oratorijsko himno in igro. Veliko se je govoilo o Mariji, ki je bila glavna tema letošnjega oratorija. Porazdelejni v skupine so otroci dopoldne poslušali kateheze in se pogovarjali z animatorji. Popoldanski čas pa so zapolnjevale razne igre in delavnice. Teden so nam polepšali številni gostje, sredine vodne igre, petek pa je bil dan za pohod na Vodice.

Zahvaljujemo se gospodu župniku in gospodu kaplanu, za vso pomoč, prav tako tudi vsem našim katehistinjam, ki so poskrbeli, da se naša duhovna nit oratorija ni izgubila v igrah in zabavi.

Iskrena zahvala pa gre tudi vsem našim donatorjem za hrano, material, storitve in vso pomoč, saj so nam tako omogočili izvedbo našega oratorija: Hvala Domu Sv. Terezije, trgovini Špar Videm, Pekarni Grosuplje, trgovini Trgojan, Janezu Jakopiču za mleko, Maretu Strahu in Mateju Strahu za prevoz, Katji Polzelnik za zastavo, Hani Črnivec za dramsko sceno, Toniju Blatniku za pomoč pri izvedbi pohoda, Jerneju Oblaku za spust vodnih raket, našemu gostu novomašniku Matildu in animatorjem iz Sostra za popestritev našega programa ter skavtom iz župnije Škocjan pri Turjaku za izvedbo skavtske delavnice.

Še posebaj pa se zahvaljujemo vam, dragi starši, najprej zato, ker ste nam zaupali svoje otroke in ker ste se tako množično odzvali in nam vsak dan prinašali dobrote, sadje, sladoled za vse otroke, sladkarije, peciva, lubenice, namaze, pice in pa tudi ustvarjalni material. Najlepša hvala prav za vsak dar, ker pa vas je bilo res veliko, ne bomo naštevali vseh, smo vam pa zelo hvaležni in naj vam Bog poplača za vsako dobro dejanje.

Oratorij smo zaključili z nedeljsko večerno oratorijsko mašo, ki je ob sončnem zahodu potekala zunaj na župnijskem vrtu. Če kaj, je bil teden zelo poln; nabit z energijo, dobro voljo, smehom, vsebinami oratorijske zgodbe, katehezami, molitvami, igrami, petjem, proti koncu tudi že z utrujenostjo, a v srcu zelo ljub nam animatorjem in mislimo, da tudi otrokom. Veseli nas, da smo lahko uspešno pripravili in izvedli oratorij ter otrokom polepšali in popestrili ta avgustovski teden.

 

Urška Janežič in Anamarija Rebolj