DRUŽENJE NA ŠKISOVI TRŽNICI OB ODLIČNI KULINARIKI

DRUŽENJE NA ŠKISOVI TRŽNICI OB ODLIČNI KULINARIKI

 

Ljubljana, 8. 5. 2017 – Ta četrtek, 11. maja, se na Kardeljevo ploščad vrača največja enodnevna študentska prireditev pri nas, Škisova tržnica. V popoldanskem delu se bodo obiskovalci ob sprehajanju med 127 stojnicami pregrešili s kulinaričnimi dobrotami iz cele Slovenije, zabavali v bogatem spremljevalnem programu ter pisali svoje edinstvene, vesele in neverjetne zgodbe 20. Škisove tržnice.

 

S tradicionalnim mimohodom študentskih klubov, ki ga bodo ob spremstvu Pihalnega orkestra Litostroj vodile mažoretk iz Sevnice, se bo dogajanje razširilo po glavnem prizorišču in klubskih stojnicah, ki predstavljajo srce Škisove tržnice. Razdeljenost klubov po regijah bodo obiskovalci lahko tudi okusili; 59 klubov bo na svojih stojnicah namreč ponujalo kulinarične dobrote, posebej značilne za osrednjo, dolenjsko, primorsko, gorenjsko ter 02 in 03 regijo.

 

Škisova tržnica je namenjena srečanju študentskih klubov, druženju, spoznavanju ter izmenjavi dobrih praks klubskega delovanja. Klubovci obiskovalcem predstavljajo svoje aktivnosti, lokalne posebnosti ter kulturne in naravne dediščine. Prireditev tako temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, med katerimi so tudi mladi iz zamejstva in tujih držav. Obiskovalci bodo lahko tako na stojnicah poskušali raznovrstne dobrote, od bograča do belokranjske ter ocvirkove pogače,  grenadirmaša, kranjske klobse in kraškega pršuta, idrijskih žlikrofov, ajdneka, tolminske frike ter drugih specialitet, ki jih študenti prinesejo iz svojih krajev na pokušino na Kardeljevo ploščad.

 

Čez dan se lahko obiskovalci, poleg obiska stojnic študentskih klubov, preizkusijo tudi v nogometu na milnici, adrenalinski navdušenci bodo imeli na voljo obratni bungee (ang. reverse bungee jumping), že tradicionalno pa se bodo študentski klubi med seboj pomerili v regijskem tekmovanju. Na osrednjem odru se čez dan pripravljajo tudi nagradne igre ter različne aktivnosti, zvečer pa sledi koncert na glavnem in elektro odru.

 

Prav popoldanski čas razkrije, kje tiči skrivnost uspeha Škisove tržnice. Vsako leto namreč na zelenici Kardeljeve ploščadi prevladuje odlično vzdušje, ki ga gre vse prej kot lokaciji pripisati obiskovalcem ter študentskim klubom, ki pod okriljem Zveze ŠKIS vsako leto pokažejo, zakaj je maj raj.

 

Dogodki

Ni dogodkov

študenti škisova tržnica