6. dobrepoljski tek letos v novi preoblek

Število tekačev na Dobrepoljskem teku vsako leto raste, zadnja leta predvsem na račun otrok. Tudi letos bo za otroke in družine na voljo šolski tek na 1.700 metrov. Najmlajši (predšolski) otroci pa se bodo lahko v spremstvu staršev podali na 500-metrski krog po središču Vidma.

Večje spremembe pa je doživel najdaljši, 10-kilometrski tek. Letos bo štel za občinsko prvenstvo, zato smo prvič uvedli merjenje časov. To bo opravilo priznano društvo Timing Poljane. Naredili smo tudi povsem nove usmerjevalne table na progi. Pričakujemo veliko udeležbo, želimo pa si, da bi na teku srečali predvsem domače tekače, saj je tek (in tudi pohod v sklopu Vandranja) v prvi vrsti namenjen našim občanom.

Občinsko prvenstvo bo potekalo v osmih kategorijah:

- ženske absolutno,

- moški absolutno,

- ženske letnik 1981 in mlajše,

- moški letnik 1981 in mlajši,

- ženske letnik 1966 do 1980,

- moški letnik 1966 do 1980,

- ženske letnik 1965 in starejše,

- moški letnik 1965 in starejši.

 

Za najboljše tri v posamezni kategoriji bomo pripravili priznanja.

Tekači na 10 kilometrov se bodo na progo podali ob 11.00, predšolski otroci ob 11.05, šolarji in družine pa ob 11.15.

Prijavite se lahko na spletni strani Timinga Poljane (http://timing.si/slv/dogodek/235). Na ta način plačate nižjo startnino (5 evrov). Lahko pa se boste seveda prijavili tudi na dan teka, takrat pa boste za startnino odšteli 7 evrov. V tej ceni so organizacija tekmovanja, okrepčevalne točke na progi, topli obrok po teku in spominska medalja.

Otroci do 15. leta startnine ne plačajo, bodo pa dobili porcijo okusnega šmorna po zaključku teka.

 Vabimo vas, da se v prihodnjem mesecu pripravite na tek in se 8. 10. udeležite enega izmed tekov. Če potrebujete tekaške nasvete, pomoč pri pripravi vadbe ali družbo za skupinski tek, lahko dobite to v ŠD Dobrepolje.

 Vse tiste, ki se teka ne boste udeležili, pa vabim na zelo zanimiv in poučen pohod po naši dolini. Letos boste lahko povandrali po dobrepoljski poti, ki ponuja veliko zanimivosti in tudi kulinaričnih presenečenj. Kdo bi si mislil, koliko skrivnosti skriva naša občina. Med hojo vam jih bodo razkrili člani Turističnega društva Dobrepolje.

 

Bojan Novak