OTVORILI SMO PRVI ŠTUDENTSKI LOKAL V GROSUPLJU!

Mladi smo vam obljubljali spremembe in sedaj smo jih končno dočakali. V soboto, 7. 5. 2016, smo v Študentskem klubu GROŠ odprli prvi študentski lokal v Grosuplju, ki bo prvotno namenjen prav našim članom (dijakom in študentom), seveda pa bomo veseli tudi ostalih občanov.

Prostore lokala, ki so v lasti ŠK GROŠ, smo do sedaj oddajali v najem. Ker pa vemo, da pri  vsaki stvari pride tudi čas za spremembo, smo se odločili vzeti stvari v svoje roke. Po treh letih nabiranja izkušenj in poznanstev smo študentje pripravili prostor posebej prilagojen prav nam mladim. Večja prenova sicer ni bila potrebna, a je bilo vseeno potrebno opraviti ogromno dela. Tako je nekaj študentov, ki poleg študija še aktivno soustvarjajo Študentski klub GROŠ, v prenovo prostovoljno vložila skoraj 2 meseca svojega časa. Poprijeli smo tako rekoč za vsako delo. Vse od računovodskih in birokratskih zadev, dogovarjanja s ponudniki pijače, oblikovanja in beljenja, električnih in montažnih del, do čiščenja in urejanja okolice.

V tem času nam je uspelo ustvariti lokal, ki se že navzven razlikuje od ostalih grosupeljskih barov. Slikovite nalepke in pestra plaža že na daleč opozarjajo, da se tu dogaja nekaj mladostnega. Zgodba pa se nadaljuje tudi v notranjosti. Lokal se ne zanaša na tipično grosupeljsko ponudbo, ampak je ta sestavljena na temeljih, ki poleg kofetkanja in uživanja ob žlahtni kapljici, omogoča tudi nadaljnje razvijanje tematskih večerov. Mladi, ki delajo v lokalu, so se prav za to delo izobrazili o ponudbi in vam bodo tako znali svetovati, kateri viski je vredno poizkusiti glede na vaš okus ali pa na kakšen način je pražena kava, ki jo bomo naprimer ponudili na degustacijskem večeru. Že na tem koraku smo delali na izobraževanju študentov, ki delajo v gostinstvu. Tako znanje jim bo tako prišlo prav tudi v prihodnosti.

Za izobraževanje pa bo poskrbljeno tudi posredno. V lokalu ne bomo gostili samo različnih koncertov še neuveljavljenih pa tudi tistih, že bolj znanih glasbenikov in skupin. Gostili bomo tudi razna potopisna predavanja in predstavitvene večere. Tekom dneva pa je vsem članom na voljo tudi prostorna sejna soba, ki vam omogoča uporabo v študijske ali druge namene. Idealna je tako za skupno učenje ali inštrukcije, kakor tudi za individualno uporabo. V prostorih je na voljo brezplačen internet in udobni stoli, kjer lahko ob srkanju kave priklopite svoj računalnik na splet in ob brainstormingu s podobno mislečimi uresničujete nove ideje, na katere doma ne bi niti pomislili.

Lokal bo tako gostom nudil veliko več, kot bi lahko od takega objekta pričakovali. Vse člane Študentskega kluba GROŠ čaka popust na celotno ponudbo pijače. Od torka do četrtka vam v veselih uricah nudimo akcijske cene piva, vina ali žganih pijač, torki bodo obarvani športno, nadaljevali bomo z Groševimi sredami, ob četrkih se bomo družili ob družabnih igrah, petki pa bodo rezervirani za glasbene nastope. Za natančnejši program pa spremljajte našo uradno Facebook stran.

Člani ŠK GROŠ se zavedamo, da samo odprtje lokala še ni dovolj, saj ta ne bo služil svojemu namenu, če bo ostajal prazen. Lokal soustvarja celotna skupnost, ki ga koristi in uporablja. Tako da brez vas, naši člani, kot tudi brez vseh ostalih občanov, lokal ne bo dosegel svojega poslanstva in namena. Zato se ne obotavljajte in ga obiščite, koristite in sooblikujte. Menimo, da smo vam vsekakor ponudili več kot dovolj razlogov, da pridete k nam ter poklepetate ob kavici in soku, spijete vrček piva ali pa si med učenjem v sejni sobi privoščite sendvič. Študentski klub Groš naj postane prostor druženja in aktivnega preživljanja prostega časa in naj nikakor ne ostane prazen. Groševci računamo na vas!