Pri GROŠ-u je pomlad že pred vrati!

Letošnja zima ljubiteljem snega ni kaj preveč naklonjena. Ampak mislim, da študentje tega nismo niti dodobra opazili. Za nami je namreč zimsko izpitno obdobje, ki je verjetno večino mladih za krajši čas priklenilo za študijske klopi in pospešilo prodajo kave v trgovinah in lokalih. Ja, študijsko obdobje je za mnoge zelo naporno in stresno. Koliko svojega truda smo v študij vložili v tem obdobju pa se še najbolje pokaže ob koncu februarja. Nekaterim ostane nekaj kratkih a sladkih dni počitnic, nekateri pa od končanega zadnjega razreda osnovne šole ne vedo več dobro, kaj je to. Zato torej - v učenje in pripravo na izpite se splača vložiti 110% našega truda. Rezultati so po tem še toliko slajši. Za nekaj teh sladkosti se trudimo poskrbeti tudi v Študentskem klubu GROŠ, kjer za vse naše članice in člane redno pripravljamo pester izbor aktivnosti, ki se jih lahko poslužujejo tako dijaki kot študentje.

Za nami so 4 enodnevna smučanja, ki smo jih tudi letos organizirali za naše člane. Skupno smo na smučanje peljali kar 200 navdušenih smučarjev in deskarjev. To je zagotovo eden izmed GROŠ-evih najuspešnejših projektov, katerega vsako leto z veseljem organiziramo, saj vemo, da lahko računamo na odličen odziv. Nismo pa bili samo na mrazu. S Klavdijo Hočevar smo ob njenem potopisnem predavanju odkrivali Grand Canyon, ob tem pa spoznali še podrobnosti glede poletnega dela v ZDA. Taka vrsta delovnih počitnic je med študenti zadnje čase izredno priljubljena. Pa ne samo delo v Ameriki. Slovenci se radi odpravljamo tudi v Avstralijo, Novo Zelandijo, Kanado, London, itd. Konec februarja pa smo si ogledali še predstavo Slovenska literatura od A do Ž, za katero smo pri GROŠ-u svojim članom ponudili 50 kart po subvencionirani članski ceni. Karte so šle za med, zato smo prepričani, da bomo v prihodnosti ponovili podoben dogodek.

9. februarja smo občane Grosuplja in dijake Srednje šole Josipa Jurčiča posladkali s kar 200 slastnimi krofi, 12. februarja pa smo se s svojo stojnico predstavljali na informativnih dneh na gimnaziji v Ivančni Gorici. Na žalost pa nam zimsko vreme ni bilo naklonjeno in smo bili zaradi pomankanja snega primorani odpovedati nočno sankanje z Velike planine. Ampak nič zato, GROŠ-evci vam obljubljamo, da se bomo oddolžili s še več spomladanskimi projekti, ki ne bodo nič manj atraktivni in avanturistični. V torek, 8. marca, ste lahko moški del upravnega odbora Študentskega kluba GROŠ videli po ulicah Grosuplja, kjer so predstavnicam nežnejšega spola z nasmeškom na obrazu delili čudovite vrtnice. Na ta dan pa se je odprl tudi tradicionalni GROŠ-ev socialni projekt z naslovom GROŠ-eve mamice in očki, s katerim bomo finančno podprli mlade študentske družinice iz Upravne enote Grosuplje. Vse informacije o projektu in o pogojih prijave si preberite na naši uradni facebook strani.

V prihodnje spet načrtujemo goro zanimivih aktivnosti. Izpiti so namreč za nami in čas je, da se spet malo odklopimo in izkoristimo prosti čas. Tako nas v marcu čaka še izlet v Planico, kjer bomo navijali za naše Orle, pa enodnevna delavnica kaligrafije in še eno zanimivo potopisno predavanje. V pomladnih mesecih nas tako čaka še nekaj zanimivih izletov, obljubimo vam še študentsko obarvano kuharsko delavnico, Spring break v Poreču, in zanimive tečaje. Spremljajte našo uradno FB stran: Študentski klub GROŠ, in pa spletno stran www.klub-gros.com. Tam boste pravočasno obveščani o vseh aktivnostih, ki jih pripravljamo.

V upravnem odboru Študentskega kluba GROŠ pa so se 28.2.2016 odvijale izredne volitve. Volili smo novega člana upravnega odbora. Na to mesto je bila kot edina kandidatka izvoljena študentka Manca Grum, ki je v klubu že vsem dobro znana. V preteklosti je velikokrat sodelovala pri GROŠ-evih projektih, tako da ji je delo člana upravnega odbora zagotovo dobro znano in bo svojo funkcijo opravljala nadvse korektno. V Študentskem klubu GROŠ smo nad iztekom volitev zadovoljni in se veselimo nove energije in elana. Nova ekipa se bo še naprej trudila za pester in dinamičen urnik GROŠ-evih projektov ter skušala ugoditi vsem okusom naših članov. Za prihodnost si zadajamo visoke cilje, za katere upamo, da bodo obrodili želene sadove. Za dosego le-teh pa vsekakor potrebujemo tudi pomoč svojih članov z udeležbo pri naših projektih, s konstruktivno kritiko in predlogi ter pozitivnim pogledom na Študentski klub GROŠ vseh krajanov Grosuplja, Ivančne Gorice in Dobrepolja. V GROŠ-u računamo tudi na vas!

Z GROŠ-em ni nikoli dolgčas!