Zaključek dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov 2015 s predajo zbranih sredstev

Novembra 2015 ste mnogi Grosupeljčani in Dobrepoljci prispevali vaš dar v naši dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov. Iskrena hvala vsakemu izmed vas, ki se je odločil priskočiti na pomoč in nameniti svoj dar za poseben socialno varstveni zavod Prizma Ponikve.

Študentski klub GROŠ je kot krovna organizacija na lokalnem področju tudi letos prevzel pobudo za razširitev projekta na občini Grosuplje in Dobrepolje. V letošnji akciji smo vsi organizatorji tretjino zbranih sredstev namenili Gorski reševalni zvezi Slovenije za opremo reševalnih skupin s profesionalnimi nosili. Ostali dve tretjini zbranih sredstev v Grosupljem in Dobrepolju v skupni višini 1164,25 evrov pa smo namenili posebnemu socialno varstvenemu zavodu Prizma Ponikve za pomoč pri nakupu profesionalnega aspiratorja, ki bo varovancem lajšal dihalne stiske.

Skupna višina zbranih prispevkov z vseh štirih pokopališč v Grosuplju in Dobrepolju je nanesla kar 2001,67 €. Ob organizaciji projekta pa se je nabralo tudi nekaj stroškov. Tisk plakatov, letakov in zastavic, raznos plakatov in zastavic ter manjša pogostitev prostovoljcev so skupaj znesli okrog 375€. Te stroške je v celoti kril Študentski klub GROŠ in s tem omogočil, da je šel prav vsak darovan evro v dobrodelen namen.

V dobrodelno-okoljski akciji Manj svečk za manj grobov 2015 je skupaj sodelovalo 89 organizacij v petnajstih krajih po Sloveniji ter več kot 300 prostovoljcev, ki so v času od 31. oktobra 2015 do vključno 1. novembra 2015 z donacijami skupaj zbrali preko trideset tisoč evrov, številka pa še vedno narašča.

Predaja sredstev 

V ponedeljek, 15. 2. 2016, pa se je v prostorih posebnega socialno varstvenega zavoda Prizma Ponikve odvijala uradna predaja sredstev, zbranih z dobrodelno-okoljsko akcijo ''Manj svečk za manj grobov''.

Na dogodku smo organizatorji akcije v Dobrepolju in Grosupljem zbrana sredstva svečano predali direktorici zavoda Prizma Ponikve, Špeli Selan. V uvodu je koordinator akcije v Grosuplju, Lovro Trilar, na kratko predstavil Študentski klub GROŠ in njegovo delovanje. Koordinator akcije na področju Dobrepolja, Ambrož Volek, pa je zbranim podrobneje predstavil letošnji projekt ''Manj svečk za manj grobov 2015'', njegov namen in omenil nekaj številk z lokalnega kot tudi z nacionalnega področja. Sledil je nagovor vodje tega vseslovenskega projekta, Primoža Jelševarja. Ta nam je povedal, kako se je rodila ideja za ta dobrodelen projekt in nam ga natančneje opisal še z vidika nacionalnega obsega. Direktorica zavoda Prizma se je vsem aktivistom Študentskega kluba GROŠ, kot tudi vsem, ki so v Grosuplju in Dobrepolju nesebično darovali svoj dar, iskreno zahvalila in povedala, kaj to pomeni za njihov zavod. Predstavili so nam tudi samo uporabo obeh aspiratorjev, ki so jih kupili z našo pomočjo. Za zaključek so nam uporabniki zavoda z nasmeškom na obrazu zapeli nekaj lepih pesmi.