ŠK GROŠ AKTIVNO IZPOLNJUJE NOVOLETNE ZAOBLJUBE

Novo leto je že daleč za nami in zagotovo smo že vsi pozabili na novoletne zaobljube, za katere smo bili sigurni, da jih bomo tokrat resnično upoštevali. V Študentskem klubu GROŠ vsem članom pomagamo, da bi jim bilo nekoliko lažje pri izpolnjevanju teh obljub. Tako je našim članom skozi celo leto na voljo ogromno ugodnosti, ki jih lahko koristijo. Ponujamo jim subvencionirane karte za mesečne vadbe v vadbenih centrih, subvencionirane bone pa prehrano, popust na servis in nakup računalniške opreme, na kozmetične in frizerske storitve, na kopiranje in fotografiranje za dokumente in popust na članstvo v knjižnici.

V GROŠ-u smo novo leto zaključili tako kot se za študente spodobi. Praznovali in zabavali smo se v Novem Sadu, mestu zabave, festivalov in kulinarike. Preživeli smo večer v družbi domačinov in ob lokalni kulinariki, naslednji dan smo spoznavali znamenitosti mesta in nočnega življenja, novo leto pa smo nekateri pričakali v eni izmed tamkajšnjih diskotek, spet drugi pa na prostem v samem centru mesta. Odpravili smo se na predbožični izlet v Avstrijsko – Koroško in si ogledali Beljak, Velden in praznično okrašen Celovec. 26. decembra smo se v sodelovanju s Planinskim društvom Grosuplje odpravili na nočni pohod z baklami na Magdalensko goro, kjer nas je čakala postrežba s kuhanim vinom in ognjemet. 27. decembra pa smo bili v lokalnem okolju prisotni še na prednovoletnem etno koncertu. Vokalna skupina Elum iz Postojne nas je popeljala skozi zares prijetno glasbeno potepanje.

(na fotografiji: prihod na cilj - nočni pohod z baklami na Magdalensko goro)

 

Kljub temu, da nam je januar naklonil zelo malo snega, smo bili v Študentskem klubu GROŠ zimski v pravem pomenu besede. Za nami je ski opening, katerega smo preživeli v družbi več tisočih študentov iz cele Evrope na Francoskem smučišču Val Thorens. Štartali smo tudi z že tradicionalnimi enodnevnimi smučanji na znanih Avstrijskih smučiščih. 23.1. smo 50 smučarjev odpeljali v Bad Kleinkircheim, februarja pa nas čakata še smučanje na smučiščih Turracher Hohe in Gerlitzen. V začetku marca pa nas čaka še zadnje smučanje v letošnjem sklopu enodnevnih smučanj in sicer na smučišču Katchberg. Da bo zimsko vzdušje na vrhuncu se bomo GROŠ-evci konec januarja odpravili na strateško igro paintball, ki bo letnemu času primerno potekala kar v snegu. 13. 2. pa bomo svoje člane odpeljali še na adrenalinsko nočno sankanje z Velike planine.

(na fotografiji: utrinek s ski openinga v Franciji)

 

Tudi v naših prostorih se je začelo dodobra dogajati. Pa ne mislimo samo na zabave, ki jih med vikendi organizirajo v spodnjem nadstropju GROŠ-a in na kavice, ki nam jih po novem strežejo tudi v dnevnem baru Cafe Lounge Club GROŠ. Mislimo predvsem na dogajanje, ki se ga lahko udeležujete v naših prostorih na Industrijski c. 1g v Grosuplju. V januarju je pri nas potekal cikel predavanj Mladi za skupnost, ki ga je organiziralo društvo Preplet.  Ena nedelja v mesecu pa je po novem v Študentskem klubu GROŠ rezervirana za potovanja. In to kar z domačega stola! Seveda govorim o potopisnih predavanjih za katere se trudimo, da bi pri nas postala stalnica. Spoznali smo že nebeške Tenerife, ki nam jih je predstavil Izidor Furjan, z ruzakom smo s Tadejo Skubic potovali po Vietnamu in Tajski, Klavdija Hočevar pa nam bo 21. 2. predstavila poletno delo v ZDA in Grand Canyon. Tudi v prihodnje sledi še mnogo zanimivih destinacij in avanturističnih potepanj, tako da ste vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

 

(na fotografijah: utrinek s potopisnega predavanja Vietnam in Tajska, ruzak na rame in gremo)

 

Nismo pozabili niti na dobrodelnost in pomoč nekaterim našim članom. V mesecu marcu že tradicionalno pridejo na vrsto GROŠ-eve mamice in očki. Socialni projekt pri katerem mladim staršem podarjamo vrednostne bone za otroško trgovino v Grosuplju. Projekt bomo odprli 8. marca, na materinski dan, in zaključili s podelitvijo bonov 25. marca, na materinski dan. O začetku projekta in pogojih prijav boste obveščeni na naši spletni strani.

V Študentskem klubu GROŠ smo aktivni čez celo leto in za svoje člane, kot tudi ostale, pripravljamo vedno nove aktivnosti in dogodke. Na dogodke se lahko prijavite na uradnih urah ali preko e-maila. Za več informacij in novic spremljajte naš uradni FB profil: Študentski klub GROŠ ali našo spletno stran: www.klub-gros.com.

Groševcu ni nikoli dolgčas!