V oktobru bomo vandrali po dobrepoljsko

Dobrepolje je svet treh svojstvenih slikovitih dolin, ki jih povezuje žlahtna tradicija in razneženost bogastva narave, prepletajoč z njenimi pokončnimi ljudmi, z njihovo razgibano kulturo, šegami, navadami, gostoljubnostjo in široko odprtostjo.

Dobrepolje leži na skrajnem SZ Suhe krajine v objemu tipičnega zelenega krasa, odmaknjeno dobre pol ure vožnje iz Ljubljane, v neposredni bližini Trubarjeve Rašice, Levstikovih Retij, Jurčičeve Muljave in drugih zanimivih krajev, kar pomeni da nas ni težko izslediti.

Da bi ustregli raznolikim potrebam in zahtevam vse bolj številnih pohodnikov, ljubiteljev neokrnjene narave, rekreativnih tekačev, kar nam je velik izziv in srčna želja, organiziramo v: 

v soboto, 10. oktobra 2015

FESTIVAL POHODOV IN TEKOV ZA VSE GENERACIJE V SKLOPU 6. DOBREPOLJSKEGA VANDRANJA

Vabimo vas, da ta dan preživite skupaj z nami na prijetnem podeželju s pestro živžavasto, kulturno in kulinarično ponudbo, v tesnem stiku z naravo in našimi ljudmi. 

PROGRAM POHODOV IN TEKOV:

  • Dobrepoljska pot (9 in 13 km) – start ob 9. uri
  • Pot po rimski cesti Jerneja Pečnika (13,3 km) – start ob 8. uri
  • Družinske sprehajalne poti (Konjičkova 3 km, Račkina 1 km, Zajčkova 4 km) – start ob 10.30 uri
  • Dobrepoljski tek – start ob 11. uri  (10 km), ob 11.05 uri (družinski tek za predšolske otroke), ob 11.15 uri (1,7 km – družinski tek za šolsko mladino)
  • Grajska pot (18 km) – start ob 7.30 uri

 

Na startu in cilju vseh pohodov ter tekov pred Jakličevim domom na Vidmu, bodo na voljo domače dobrote in izdelki TRŽNICE.

Prijavnina: 5 € (čaj, enolončnica), predšolska in osnovnošolska mladina BREZPLAČNO.

Prijave zbiramo na TIC Dobrepolje (041 962 823, td.dobrepolje@gmail.com).

 

Naj bo druženje z nami polno doživetij, novih poznanstev, bežnih klepetov in veselih zgodb. S predlaganih očišč boste spoznali, da se naše podeželje še vedno upira neusmiljeni naglici urbanih središč in tudi čas teče počasneje.

 

6. Dobrepoljsko vandranje vam omogočajo:

Občina Dobrepolje, Turistično društvo Dobrepolje, Planinsko društvo Dobrepolje, Športno društvo Dobrepolje, Društvo gobarjev Štorovke, DPŽ Dobrepolje-Struge, Dramska skupina Scena, Društvo upokojencev Dobrepolje, Dobrepolje Društvo, Športno društvo Cesta