Gledališki večer mladih igralcev KD Teater s podelitvijo Linhartovih značk

V četrtek 24. septembra ob 19.00 bodo igralci in igralke iz KD Teater Grosuplje prejeli bronaste Linhartove značke. Priznanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti prejmejo vsi člani, ki ustvarjajo v društvih že več kot 5 let. Grosupeljski najstniki, ki bodo prejeli priznanje so izjema v slovenskem prostoru, saj v društvih tako mladi redko vztrajajo in aktivno ustvarjajo več kot 5 let.

Priznanja bodo prejeli igralci, ki so prvič na odru stopili v okviru Gledališča Hiška in svojo pot nadaljevali v Gledališču Hiša. Obe gledališki skupini sta prejemnici številnih zlatih priznanj in se redno uvrščata med najboljšo ljubiteljsko otroško in mladinsko produkcijo pri nas ter sta Slovenijo zastopali tudi na mednarodnih gledaliških festivalih.

Ob prehodu v srednjo šolo se številni odločijo in nadaljujejo z ustvarjanjem v gledališču. Tako so vsi igralci iz Gledališča ggNeNi (mlajši), ki so v letos poleti prejeli vizionarja za najboljšo predstavo v celoti za predstavo Proračun obcestne svetilke, ustvarjali že v Hiški ali Hiši.

Da proslavimo uspehe otroških in mladinskih gledaliških skupin v KD Teater Grosuplje, smo vam pripravili gledališki večer v Kulturnem domu Grosuplje. Ob 19.00 si boste na odru, kjer se rojevajo uspešne zgodbe, lahko ogledali avtorsko predstavo Gledališča Hiša 7 razlogov. Zgodba o najstnici, ki se zlomi pod pritiskom vrstnikov, je večkrat pretresla publiko. Da je tematika aktualna in je treba o njej govorit so potrdili pogovori z učitelji in učenci, ki so si predstavo ogledali.

Sledila bo svečana podelitev Linhartovih značk. Ob 20.00 pa se bodo na odru s predstavo o življenju in delu Srečka Kosovela Proračun obcestne svetilke na odru predstavili igralci Gledališča ggNeNi (mlajši). Proračun obcestne svetilke je ugledališčena poezija Srečka Kosovela in se z zmago na Vizijah uvrstila v spremljevalni program 54. Linhartovega srečanja, festivala gledaliških skupin Slovenije, ki bo potekal konec septembra v Postojni.

"Obcestna svetilka je s svojo uravnoteženo zmesjo govora, giba in predvsem mladostniške interpretacije uspela ujeti duh poezije Srečka Kosovela in jo predstaviti kot poezijo sicer izjemno nadarjenega sovrstnika, a še vedno mladostnika /.../ Dodana vrednost predstave je predvsem v mladostnikih, ki so nadvse zrelo interpretirali vizionarsko poezijo njihovega vrstnika," so v utemeljitvi člani strokovne žirija v sestavi dramaturg, scenarist, režiser in umetniški vodja gledališča Glej ter predsednik žirije Vizij Marko Bratuš, glasbenik in kantavtor Zoran Predin, raper, igralec in lutkar Joseja ter raperiz primorske regije Smaal Tok.

Dogodki

Ni dogodkov

hiška