Moja 3. nočna 10-ka na Bledu

Tek je danes postal zelo popularen, ne samo zaradi našega načina življenja, pač pa tudi zato, ker je poceni in učinkovit.  Spodbuja zdrav način življenja in omogoča druženje z drugimi tekači.

Sama se sicer nimam za zelo zavzeto tekačico, vendar zelo rada tečem. Nimam tekaške ure in nisem pretirano obremenjena z osebnimi rekordi. Kadar tečem, tečem z glavo in prilagajam tempo glede na razpoloženje in telesno počutje. Zelo rada pa se udeležim kakšnega organiziranega dogodka in poskušam odteči po svojih najboljših močeh.

Tako je bilo tudi v soboto, 11. julija, ko smo se skupaj z ostalimi tekači ŠD Dobrepolja zbrali na Vidmu. Zbralo se nas je več kot 15, nekateri že pripravljeni, drugi pa še v natikačih, ter se odpravili proti Bledu. Parkirali smo avtomobile na naše staro mesto v upanju, da nas redar ne pride pozdravit ter se odpravili po štartne številke. Kot naročeno nas je v pripravah na start osvežila kratka nevihta in kljub poletnim temperaturam smo vedeli, da bo tek okoli jezera v večernih urah zelo prijeten. In res je bil.

Ker imamo tekači ŠD Dobrepolje prav posebne majčke, smo se v cilju zelo hitro našli ter si čestitali za uspešen tek, se posladkali z zasluženo kremšnito, nazdravili našemu najboljšemu tekaču za rojstni dan in se (nekateri hitro, drugi bolj počasi) odpravili proti domu.

Zakaj je nočna 10-ka na Bledu nekaj posebnega? Dobra družba tekačev, noč in lučke, osvetljen grad na hribčku in cerkvica na otočku, poznana pot okoli jezera, veliko ljudi ob progi, ki te glasno spodbujajo, godba, ki te spremlja z znanimi pesmimi in seveda blejska kremšnita, ki jo dobi vsak, ki priteče v cilj. Vse to so razlogi, ki te napolnijo z adrenalinom, motivacijo in dobro voljo, da lažje pretečeš teh 10 kilometrov.

Na koncu pa izrekam veliko pohvalo ŠD Dobrepolje za profesionalno organizacijo vseh športnih dogodkov, tako v naši občini kot tudi drugje po Sloveniji, za spodbujanje mlajših in starejših  k različnim športnim dejavnostim in predvsem za pozitiven odnos in podporo.

 

Helena Erčulj

Dogodki

Ni dogodkov

nočna desetka ŠD Dobrepolje tek