14. tek po Lončariji

V senci 29°C, hladno pivo, sveža limonada, noge v bazenu … hmm, to bi šlo. Toda resničnost je bila precej drugačna. Nekaj navdušenih tekačev iz ŠD Dobrepolja se nas je zbralo v Dolenji vasi, kjer nas je iz sanj hitro prebudilo: »3,2,1 start!«

Naenkrat smo se znašli v množici tekačev in tekačic, ki so se podali po trasi Teka po Lončariji. Startali smo v središču Dolenje vasi, nato pa smo mimo kamnoloma v prijetni senci drevesnih krošenj tekli v sosednjo vas Prigorico. Iz Prigorice je trasa speljana nazaj do gasilnega doma v Dolenji vasi, kjer je bila polovica teka za nami. Trasa nas je popeljala še v sosednji vasi Blate in Rakitnico ter v polnem šprintu vrnila pred gasilni dom v Dolenji vasi.

Med potjo so bile kar na nekaj mestih vodne prhe, ki so nas prijetno ohladile in olajšale tek pri 30 °C. Ob poti so organizatorji skrbeli za zadostno količino vode. Glasni navijači pa so nas spodbujali in nam tako krajšali minute do cilja. Ob tej priložnosti izrekam vso pohvalo organizatorjem prireditve.

Vsakega izmed nas je gnal osebni cilj, a na koncu smo se vsi skupaj veselili uspehov vsakega posameznika in cele skupine. Še enkrat iskrene čestitke Jožetu Šuštarju za osvojeno 3. mesto v svoji kategoriji in pa seveda vsej ženski tekaški skupini, ki jo vodi Janja Babič.

Brez dvoma smo vsi dosegli svoj cilj!

Na še mnogo podobnih tekaških podvigov!

 

Katja Vinšek