Brezplačna delavnica SMARTPHONE, VEČ KOT TELEFON

Vse mlade in mlade po srcu, ki jih zanima popotniško novinarstvo, vabimo na brezplačno delavnico SMARTPHONE, VEČ KOT TELEFON, ki jo organizira Popotniško združenje Slovenije v sodelovanju s skupino mladih popotnikov iz Socialne akademije.

Predstavili vam bodo drugačen način potovanja, ki je osnovan predvsem na neformalnem izobraževanju in pridobivanju življenjskih izkušenj. Motivirali vas bodo, da se premaknete iz svoje cone udobja in se odpravite v svet po obilico še neodkritega znanja.

Na delavnicah boste spoznali, kako lahko popotništvo spremeni človeka in njegov pogled na svet, kaj je tisto novo in drugačno, kar posamezniku spremeni življenje.

Poleg spodbujanja k odločitvi za drugačen način potovanja pa bi v vas želeli spodbuditi kritično mišljenje in željo po komentiranju nekoliko manj prijetnih situacij, ki jih doživite ali spoznate na poti. Torej – zakaj na pot, kaj se lahko na poti naučimo in kako svoja spoznanja deliti z ostalimi in spremeniti ta kaotičen svet, v katerem smo se znašli?