Letovanje na Debelem Rtiču

Zdravstveno letovanje

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Grosuplje organizira devetdnevno zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 5. do 19. leta starosti v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič v času od 27. julija do 5. avgusta 2015.

Zdravstveno letovanje sofinancirajo Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica, starši ter Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki določa, da se zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, stari od pet do devetnajst let, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (več kot dvakrat od preteklega razpisa) ali so bili pogosteje bolni (zapis v medicinski dokumentaciji več kot dvakrat od preteklega razpisa). ZZZS nam je odobril 102 mesti za otroke našega območja, to je predvidoma 14 otrok iz Občine Dobrepolje, 40 otrok iz Občine Grosuplje in 48 otrok iz občine Ivančan Gorica.

Kolonija

Za otroke brez zdravstvene indikacije (ki niso bili več kot dvakrat bolni) pa s sofinanciranjem občin pripravljamo šest dnevno kolonijo, ki bo potekala od 27. julija do 2. avgusta 2015 tudi na Debelem Rtiču. Na voljo sta 102 mesti.

Samoplačniška kolonija

Prav tako organiziramo na Debelem Rtiču samoplačniško kolonija za šest dni (250 €) ali devet dni (342€), ki jo starši ali skrbniki glede na boljše finančno stanje plačajo sami v celoti.

 

Prijavnice za letovanje najdete v priponki spodaj, dobite pa jih lahko tudi v šolski svetovalni službi na vseh šolah našega območja, v otroških ambulantah v Grosupljem, Ivančni Gorici in Dobrepolju, na sedežu RKS – OZ Grosuplje ali na naši spletni strani, lahko pa vam jo tudi pošljemo po elektronski pošti. V celoti čitljivo izpolnjene in podpisane prijavnice naj otroci vrnejo v šoli ali oddajo na RKS -OZ Grosuplje čim prej, najkasneje pa do 8. maja 2015.

Cena letovanja vključuje stroške prevoza, polnega penziona, programa, zdravstvene oskrbe, pedagoško-vzgojnega vodenja in kolektivnega zavarovanja. Doplačilo staršev za zdravstveno letovanje letos znaša 99 €, za kolonijo pa 100 €. Če zaradi socialne stiske tega zneska ne morete plačati, vseeno izpolnite prijavnico, ki ji dodajte prošnjo za znižano plačilo, kjer kratko obrazložite razloge, zakaj je ta znesek za vas previsok. Na osnovi vašega zaprosila s priloženo kopijo odločbe o Denarni socialni pomoči oziroma priporočila Centra za socialno delo ali svetovalne službe v otrokovi osnovni šoli pa bomo ta znesek s pomočjo donatorjev znižali.

Otroci, ki jim bo odobreno zdravstveno letovanje ali kolonija, bodo dobili na dom položnice v juniju, prispevek staršev pa bo potrebno nakazati do 3. julija 2015.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. 01/7811-630 ali 051/380-351 ali na e-naslovu: grosuplje.ozrk@ozrks.si.

 

  • Letovanje na Debelem rtiču