Zapisnik 19. občnega zbora

Člani Športnega društva Dobrepolje so se dne,6.3.2015,že devetnajstič sestali na rednem letnem občnem zboru,ki so ga pripravili v klubskih prostorih v Jakličevem domu.
Občnega zbora se je od 200 članov udeležilo 40 in nekaj članic Društva podeželskih žena. Te so se sestale že na popoldanskem izobraževanju v pripravljanju narezkov-mentor jim je bil profesionalni kuhar Bojan Ferjan,ki ga je Stanka Kuplenk povabila za to priložnost. Pripravili so čudovite in okusne kreacije ( kar so člani potrdili ob zaključku občnega zbora).
Občni zbor je odprl predsednik ŠD Dobrepolje Alojz Kuplenk,ki je navzoče vse lepo pozdravil in predlagal organe občnega zbora. Pripomb ni bilo,tako,da je delovni predsednik Bojan Novak predlagal dnevni red,po katerem bo seja potekala.
Ugotovilo se je,da je članov manj kot polovica,zato je bilo predlagano,da se seja nemoteno nadaljuje z poročili in razpravami,same točke pa se bodo potrjevale ob koncu občnega zbora.
Predsednik ŠD Dobrepolje je podal vsebinsko poročilo o delu društva v letu 2014. Člani društva so bili vključeni v 14 vadbenih skupin( aerobika,pilates,fitnes,odbojka,košarka,mali nogomet,tek),v katerih je delovalo 232 vadečih, število izpeljanih ur pa je bilo 790.
Društvo je izpeljalo tudi nekaj odmevnih rekreativnih prireditev:turnir v odbojki v dvorani,veter v laseh-družbena akcija za mlade,športni dan v Bruhanji vasi,dobrepoljski tek. Nekatere prireditve so že tradicionalne saj je bila prireditev »veter v laseh« že 18.,športni dan v Bruhanji vasi pa 11. Iz leta v leto pridobiva na pomembnosti »dobrepoljski tek«,ki ga društvo pripravlja v okviru »dobrepoljskega vandranja« skupaj s Turističnim društvom Dobrepolje.
Med najbolj aktivnimi člani so bili vsekakor tekači,ki si zaslužijo posebno pozornost,saj so se udeležili vrsto tekov po celi Sloveniji in odlično promovirali tako ŠD Dobrepolje kot občino Dobrepolje.
Finančno poročilo je podal predsednik nadzornega odbora Roman Zabukovec. Povedal je,da je komisija pregledala poslovanje društva in da ni zaznala nepravilnosti. Za programe je bilo porabljenih 14.498,75€.Društvo je pridobilo sredstva iz proračuna občine Dobrepolje,s članarinami in z donacijami ( Vidic Srečko s.p., Betonsport d.o.o.).
Ponovno je prevzel besedo predsednik športnega društva in predlagal plan dela in finančni plan za leto 2015. Povedal je,da bo delo potekalo v 13. vadbenih skupinah,v katere bo vključeno preko 250 vadečih.
Vse prireditve se bodo ohranile. Društvo bo v jeseni 2015 praznovalo 20-letnico aktivnega delovanja  in bo pripravilo posebno družabno prireditev za člane in goste. Ob tej priliki pa bo izdalo tudi bilten o obstoju in delovanju društva. Za izvedbo programa društvo planira okoli 20 tisoč evrov.
Pod točko »razno« se je oglasilo nekaj članov,ki so podali problematiko v svojih vadbenih skupinah in se pohvalno izrazili nad vodstvom ŠD Dobrepolje. Najbolj pereča problematika so vadbeni prostori. Športno društvo je imelo v letu 2014 velike probleme z iskanjem primernih prostorov za aerobno vadbo. Zahvaliti se mora Prostovoljnemu gasilskemu društvu Videm,ki omogočilo prepotrebno vadbo članom v zimskem času.

Bojan Novak je prenesel še nekaj informacij iz dela ZŠO Dobrepolje in zaključil sejo z povabilom na prigrizek in prijetno druženje.

 

Pripravil: Alojz Kuplenk

  • IMG_4226 (2).JPG

Dogodki

Ni dogodkov

občni zbor občni zbor ŠD Dobrepolje